Bobilkjøp, det vanskelige valget

Hallo lesere!

Kjøp av bobil kan være et vanskelig valg, det er mange forhold som skal tilfredstilles, og den første bilen er det vanskeligste valget. Det starter omtrent slik:

Vi hadde anskaffet oss ny hund, den gamle var 13 år og hadde fått helseplager. Lille Kinnie, vår dvergsnausher hadde mistet synet, tennene, og fått en masse kuler som gjorde at vetrinæren anbefalte å avslutte Kinnie. Det var dyp sorg i hele familien og ingen skulle komme inn i huset å erstatte henne.
Etter noen dager uten hund i huset, savnet hele familien hund, tassingen rund i huset, leken, kosen, turenene, Hvorfor skulle vi gå tur da vi ikke hadde hund, livet var satt på vent. Anne Kari hadde startet prosesen med å finne en ny hund til familien, og det tok ikke lang tid før Bell kom i hus. Bell var en wheaten Terrier, noe større enn Kinnie, men passet fint for oss. Bell hadde en sterk personlighet og tok oss alle med storm. Siden vi hadde et yrke som krevde mye av oss, ble det til at hundeutstillinger ble en fin adspredelse. Turene vekk fra hjemmet ble lengre og lengre, Bell var en fin hund og vant stadig premier. Hotell og campinghytter var ikke alternativer for oss og vi måtte se oss om etter andre muligheter. Bobil ble da et greit alternativ. Jakten på bobil startet. Etter at vi hadde solgt vår båt, stod det noen penger på konto som kunne brukes til bobil.

Etter diverse besøk hos bobilforhandlere og besøk på Vikingeskipet som på det tidspunktet var «Nor-Vei», messe for camping og bobil besøkt. Frustrasjonen steg for hver dag. På denne tiden var det ikke noe som het «Finn.no», data og internett var ikke på samme måte som nå. Da var det blader i Narvesen, tyske bobilblader som var tingen.
I Norge på den tiden var det omtrent umulig å fa kjøpt en brukt bobil, prisene var håpløst høye, det var dårlig kvalitet på det som ble tilbudt. Fiat med 1,9 sugediesel var ikke akkurat noe for meg. Etter mye undersøkelser både med biltilsynet og andre som kunne litt om import av biler bestemte jeg meg for å prøve import av vår første bobil.
Turen gikk med ferge til Kiel,der blle vi møtt av noen slektninger av Anne Kari og vi fikk bo hos dem i Heikendorf, som for øvrig vi ikke kjente, men svigermor tok kontakt med via telefon. Vi ble invitert til å bo hos dem. Ikke nok med det, de kjørte oss rundt til alle bobilforhandlerne i Sleswig Holstin. Etter dette fikk vi et godt forhold til Heinke og Olav, og vi passerer ikke Kiel uten å stikke innom.
Etter noen dager kom frustrasjonen tilbake, det var ikke lett å finne en bil som tilfredstilte våre krav til pris og kvalitet.
Søkeområdet ble utvidet, vi leide bil, vi ønsket ikke lenger å utnytte verskapets gode hjelp, dette fikk vi greie alene.
Etter fire dager ga vi opp, men da sa Heinke, «ta runden på nytt, for nå er høstferien over». Som sagt så gjort, og på det andre stedet vi kadde vært stod det en liten bil på 5,50 meter med alt vi trengte av utstyr til salgs, den hadde kommet inn samme dag.
Denne bilen kjøpte vi, en alkovebil «Pilot». Vi var så fornøyd med denne bilen, den tilfredstilte alle krav vi hadde på det tidspunktet.
Etter 3 år og vår første tur til Spania ble vi enige om å kjøpe ny bil.
Jakten startet, vi hadde nå fått 3 års erfaring, lært en masse, fått mange venner i bobil miljø og følte oss ganske sikre på det valget vi skulle gjøre.
Vi falt for Hobby 750 GEL, med power motor. Her fikk vi mye for pengene, og vi trivdes hver dag vi hadde denne bilen. Da bilen hadde passert 120000 km, bestemte vi oss for å bytte inn bilen. Grunnen var at noen forhold hadde endret seg og derav kravene.

Valg av ny bobil, hvilke krav som var nye, og hva vi savnet vil jeg skrive om i neste episode:

Følg med….

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s