Mont St. Michel

Hallo lesere!

Nok en dag med severdigheter, Mont St. Michel har en lang historie. Mont-Saint-Michel er en opprinnelig tidevannsøy i regionen Normandie i Frankrike. Den ble først bebygd på 500- og 600-tallet, og het da Mont Tombe. Bebyggelsen har gjennom århundrene blitt ytterligere utvidet, og øya er i dag en egen kommune. Innbyggertallet (1999) oppgis til 50.

Slik jeg ser det er dette en turistmagnet, alt er tilpasset med store parkeringsplasser i nærheten med shuttle busser helt frem. Det som var nytt for meg denne gangen var at det var kontroll av hver enkelt person som gikk inn i borgen, fint for oss som ikke er interessert og bli bombet, det finnes alltid en risiko ved turiststeder.

I butikkene kan man få kjøpt sabler, kniver, revolvere og annet som brukes som våpen, så derfor er hver kirke og museer utstyrt med væpnede vakter. Så her har «vår herre» fått hjelp av væpnede vakter.

I morgen går turen videre til Caen, Normandie hvor vi tar DS`n av hengeren og beveger oss rundt. 2 dager på historisk grunn og mye av andre verdenskrigs avsluttnig med ilandsetting av utenlandske tropper og bombingen tyske tropper.

Ha en fin kveld….

En tanke om “Mont St. Michel

  1. Trist at det har blitt en risikosport å besøke turistattraksjoner, men vi kan ikke slutte å leve heller! Hvis det er noen » han » der oppe ( noe jeg ikke tror ) så trenger han jammen alle den hjelp han kan få, ser ikke ut til at han klarer det alene utfra nyheter å dømme…God tur videre !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s