Polering av bobil

Hei igjen!

For et par dager siden satt jeg å tenkte i garasjen, mens jeg tittet på bobilen. Så matt bilen er, tenkte jeg, sikkert bare møkkete. Det kom som et sjokk på meg at bilens lakk faktisk var matt. Jeg fant frem noe gammelt polermiddel, garn og noen filler. En test midt på panseret ble utført og jeg kunne konstatere at med noe bearbeiding skinte flekken friskt.

Jeg var ikke helt fornøyd med resultatet så ved grundigere leting og lesing på bokser fant jeg «lakkrens». Flekken ble nå grundig renset med dette fantastiske middelet, og resultatet uteble ikke. Det jeg ikke tenkte på var at alle disse poler produktene ikke tåler frost, og av den grunn mister noe av sin virkning.

To dager seinere var nye produkter kjøpt inn, filler og annet nødvendig vaskemidler funnet frem og da var det bare å starte med poleringen. Aller først måtte bilen vaskes med sterkt såpevann og høytrykk spyles. Etter tørking og blåsing slik at det meste av vannet var borte begynte rensingen av lakken. Dette var et arbeid som krevde mer energi enn jeg kunne tenke meg, lakken var så trå av gamle såperester, asfaltflekker og annet. Vi som ønsker oss en større bobil enn den vi har nå på 8 meter, vel nå skal jeg tenke på om det finnes en på 7.50 meter i stedet.

Vel utført rensing av lakken, tar jeg en velfortjent pause med en kopp kaffe. Mens jeg sitter der leser jeg på flasken at polering må taes før to uker er gått for å oppnå det beste resultatet. » Poleringsmiddelet skal gnis inn med med roterende bevegelse, la det tørke,» taes røfte for røfte. Jeg må jo prøve å se hvordan resultatet vil bli. Så tenkt så gjort, og frem fra lakken kommer en glans jeg aldri har sett før. Problemet er bare det at nå må hele bilen taes på en gang, og der gikk den helgen pluss et par dager inn i neste uke.

Lykke til med poleringen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s