Stellplatz eller fricamping i Spania!

20121112-111301.jpg

Hallo lesere!

Fenomenet «stellplatz» er et alternativ for rastløsere bobilister. I Spania er det nå i prinsippet forbudt å fricampe, men mange gjør det. De av oss som ikke fricamper mer enn høyst nødvendig har funnet ut at stellplatzer er et trygt alternativ for besøk i byer og ellers transportettapper.
Fricamping kan være trygt dersom bobilene samler seg, og har et visst øye til hverandre, På den annen side har du ingen service når det gjelder utslipp av gråvann eller brunvann. (oppvaskvann og møkk). Utslipp av brunvann i skogholt og overvannsnettet er ikke populært. Der vi har leid bolig er det en plass som bobiler liker å stå, men nabolaget liker det ikke. Da jeg tok en runde for å hilse på naboene og fortalte at jeg skulle ha bobil stående utenfor i gata fikk jeg ingen negativ reaksjon på det. Den ene naboen sa et han skulle ta meg med å presentere meg for alle de andre naboene og fortelle at vår bil ble stående utenfor.
Det naboene iriterte seg over var at bobilene som fricampet på El Pinet tok bil eller sykkel opp i nabolaget, åpnet kummlokket og tømte brunvannet nedi.
På den stunden jeg har vært her og sett etter om huset vårt snart skulle bli ferdig, har friplassen blitt tømt flere ganger. Det rare er at mange av de samme bilene kommer tilbake. For meg tyder det på at folk trives i området og det passer meg bra.
Bildet er tatt på friplassen i El Pinet, 100 meter fra den stranden som er kåret til beste strand i Pjolterbelte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s